Geen askruisje in coronatijd | Omroep Brabant

17 feb. 2021
842 Weergaven

Traditioneel komen op Aswoensdag tientallen mensen naar de Sint Jan om een askruisje te halen. Maar ook deze traditie om het begin van de vastentijd in te luiden, verloopt door corona anders dan anders. Bisschop Gerard de Korte strooide tijdens de mis as in kruisvorm uit over de hoofden van gelovigen. Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: bit.ly/11jJQQT.
Welkom op het NLworld kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo's over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.
Download de app:
iOS: itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=Domroep_brabant_youtube%26Duse_app_link%26Dfacebook_use_app
Of volg ons op:
* Website: www.omroepbrabant.nl
* Facebook: facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: twitter.com/omroepbrabant
#OmroepBrabant #Nieuws #aswoensdag #carnaval #corona

Reacties
 • Lees meer: brabantn.ws/M8wc

  Omroep BrabantOmroep Brabant7 dagen geleden
 • Krijg toch allemaal de klere.. val van mij 'part al'maal (...) in de goot. Ik heb geen zin om braaf te leren. Door Rutte eindig je straks toch in de sloot. Rutte hoef je niks te vragen nooit doe je iets voor hem goed. Hij verzind toch steeds weer iets met zijn praatjes, met als conclusie je alleen maar wordt beboet. Had ik maar een land om van te houden. Een land zonder corona om me heen. Een overheid die mij altijd beschermen zoude. Wie helpt dit land weer op de beeeeeeeennnnn.

  Freedom WorldFreedom World4 dagen geleden
 • Ah ja zoals er in de bijbel staat beschreven. Gij zal uw handen desinfecteren met detol decinfectiegel dit zal opgevolgd dienen te worden door het plaatsen van de heilige mondkap om zo de gezeginde as niet in een kruis op uw hoofd te krijgen maar gewoon een beetje strooien. Amen. Awoman (kom er net achter dat ze ook awoman zeggen omdat anders vrouwen zich niet gehoord voelen, met dank aan sleepy joe Biden XD)

  Andy VanderlooAndy Vanderloo6 dagen geleden
 • 🍕💉🩸

  Mahdiya IslamMahdiya Islam6 dagen geleden
 • Ok volgende x zal ik mn asbak opsparen voor de volgende mis

  Jaap van DisselJaap van Dissel6 dagen geleden
 • poppenkast

  Tesser ActTesser Act7 dagen geleden
  • Geen poppenkast, maar in deze tijd met belachelijke restricties is dit ook een belachelijke aanpassing. Iedereen gaat het leven aanpassen aan de restricties, maar we moeten de onzin blijven verwerpen.

   hnkmari1hnkmari16 dagen geleden
 • krijg nou wat

  San DerSan Der7 dagen geleden
NLworld